Book now

arrival
departure
Hotel Café Restaurant De Kroon

__________________________________________________________________________________________________________

Welke bieren kan je dit jaar, buitenom de kaart, proeven??

                                                                                                                                  

-Brand Dubbelbock, bockbier 7,5% alc

rijke en robuuste smaak door de dubbele rijping. De bijzondere blend van geroosterde

moutsoorten geeft dit bier zijn robijnrode kleur. Brand Dubbelbock is door zijn krachtige, moutige karakter een echt herfstbier.

Deze bock heeft 1 jaar extra gerijpt in onze kelder

 

   Chouffe 6666, bokbier 6,6% alc

   een koperkleurige tint, een frisse en fruitige neus en een aangenaam volle smaak die op

    een bittere toets eindigt.

-Kwaremont Bok, bokbier 6,6% alc

ruikt naar karamel, toffee, pruimen en gedroogd fruit. De smaak van het bier is een

lichtzoetige karamelachtige  smaak met tonen van een verse kop koffie.

Deze herfstbok heeft een strakke bittere afdronk.

  EXTRA INFO:

 =   =   =   =  =   =   =   =  =   =   =   =  =   =   =   =  =   =   =   =  =   =   =   =  =   =   =   =  =   =   =   = 

Bokbier of bockbier is een seizoensbier met een hoog alcoholpercentage.

Maar hoe komt men eigenlijk aan de naam Bo(c)kbier??

Jij mag zelf kiezen:

*Het bier is ontstaan in de 17e eeuw bij de orde van de Paters Miniemen in het klooster Neudeck ob der Au in Beieren.

Deze monniken (Paulaner genoemd),mochten tijdens de vastentijd geen vast voedsel consumeren. Daarom nuttigde

zij dit sterke brouwsel vol met koolhydraten en voedingsstoffen.

**Het zou ook te maken kunnen hebben met de Germaanse god Donar die op een bokkenwagen langs de hemel rijdt,

en tegelijkertijd de vruchtbaarheid symboliseert. De nieuwe gerst- of tarweoogst werd daarom gevierd met het

nieuwe herfstbier: bockbier.

***De naam ontstond oorspronkelijk aan het einde van de 17e eeuw in Duitsland. Om precies te zijn in de

beroemde Middeleeuwse bierstad Einbeck. Einbecker bier werd op z'n Beiers uitgesproken

als “Ainpöckisch bier”, verkort werd dat weer Ainpöck wat eindigde in “ein bock”.

=   =   =   =  =   =   =   =  =   =   =   =  =   =   =   =  =   =   =   =  =   =   =   =  =   =   =   =  =   =   =   = 

-Brugse Bok, bokbier 6,5% alc

De smaakbeleving wordt gekarakteriseerd door een lichte bitterheid met toetsen van

karamel en rozijn.

-Weihenstephaner Vitus, bokbier 7,4% alc

evenwichtige bier vol fruitige aroma's en tonen van geroosterde mout, zoals karamel.

-IJbok, bokbier alc 6,5% alc

Donker en stevig, maar minder zoet dan je misschien zou verwachten. Het heeft aroma’s van

geroosterde granen, een beetje koffie en mooi donker fruit. Een prettig droge afdronk

Proef jij het Wybertje ook?

-Texels Jutter, bokbier  7% alc

dieprode kleur en typische karamelsmaak omdat de brouwers gebruik maken van

geroosterd gerstemout. Speciale hopsoorten geven een aangenaam ‘bittertje’ in de afdronk.

 

-La Trappe,  bockbier 7% alc

Het enige trappistenbockbier ter wereld. Een uniek seizoensbier met een gebrande,

kruidige smaak en een bitterheid die samensmelt met een toon van zoethout.

-Paulaner Hefe Weize,  weizen 5,5% alc.

volgens klassiek Duits recept en gebrouwen volgens het Duitse Reinheitsgebot.                              

Ongefilterde tarwebier vol van smaak en aroma's van bananen en bananenschuimpjes.                                                                                                                            

-Gouden Carolus Indulgence Margaretha, Rood bier 8,5% alc

rood bier. waarvan de essentie draait om het delicate evenwicht tussen zuur en zoet.

Door het samenvoegen van bruin en Vlaams roodbruin bier, een unieke smaakcombinatie

waarin donkere chocolade en rijp fruit samengaan met een subtiel zure afdronk.

Na maanden lange lagering op krieken bereiken we extra smaakdiepte.

-Duvel Tripel Hop Cashmere, Belgium IPA 8,5% alc

Typische Duvel smaakpalet wordt verrijkt met toetsen van citrus,

perzik, meloen en kokosnoot. Gebrouwen met Cashmere hop op de dry hopping methode

-De Molen Heen & Weer, Tripel (blond & krachtig) 9% alc

Heen & Weer combineert een zoete moutige ruggengraat met hopbitterheid tot een

 geweldig gebalanceerde, maar ongewone Belgische Tripel.

-Stadshaven Kraken, blond 6% alc

Fris, moutig met een subtiele bitterheid, gevolgd door fruitige tonen door een subtiele

twist van bloedsinaasappel en kiwibessen.

-Kasteel Cuvee du Chateau, donker 11% alc

een tien jaar gerijpte Kasteel Donker. Geroosterde en gekarameliseerde mouten geven het

bier een zacht, vol karakter met fruitige toetsen die doen denken aan porto of madeira.

De afdronk verwent met een subtiele hopbitterheid.

-Uiltje Juicy Lucy, Neipa 5,5% alc

Een krachtige fruitige explosie die sterk genoeg is om elke hotemetoot IPA aan te pakken

deze Lucy is freakin’ Juicy.

-Bird Rumoerige Roodborst, American Amber 5,8% alc

fris, fruitig & licht hoppig. Robijnrood van kleur en een stevige, volle schuimkraag. Verwacht

een geur vol grapefruit, tropisch fruit en lichte karameltonen. Het wordt gebrouwen met vier

soorten hop en vijf verschillende mouten, waardoor er meer dan genoeg is te ontdekken!

-Straffe Hendrik,  Quadrupel 11% alc

Gebrouwen met een geraffineerde melange van speciale mouten krijgt het bier een

complex karakter, dat een zuivere droogheid combineert met toetsen van koriander,

donker fruit, anijs en geroosterde kastanje. De afdronk is licht stroperig.

-Strafe Hendrik Wild, Tripel 10% alc

een wilde variant van de bekende Straffe Hendrik Tripel. Het bier ondergaat een hergisting

op fles met een wilde gist: de 'Brettanomyces' of 'Brett' gist. Dit geeft het bier een langere

natuurlijke houdbaarheid en zorgt voor een bijzondere smaakevolutie over de jaren heen.

Het bier wordt slechts één keer per jaar gebotteld.

-Plompe,  IPA 7% alc ZEEUWS BIER

Een speciaal bier gebrouwen met gerst van Zeeuwse bodem. Einde van de zomer werd het

gerst van het land gehaald, opgeslagen bij Verhage te Morriaanshoofd en daarna

vermout in Bruinisse. Vervolgens is deze gemoute gerst richting de Vermeersen brouwerij

gegaan om de I.P.A te laten brouwen!

-Ypra, Hoppy Belgium blon 6% alc

Smaak: zacht, fris, fruitig en licht bitter

Geur: bessen, citrus, sinaas en pompelmoes

Uitzicht: goudgeel, dunne witte schuimkraag

-LeFort, dubbel 10% alc

een complex, donker bier met zoete, fruitige en zachte toetsen. Reken daarbij nog het

aroma van chocolade/karamel en de fruitigheid van de hoge gisting, en je proeft een donker

bier met een volstrekt unieke smaak.

=   =   =   =  =   =   =   =  =   =   =   =  =   =   =   =  =   =   =   =  =   =   =   =  =   =   =   =  =   =   =   = 

Hopelijk krijg je al zin in één van de speciaal bieren die je keel zal smeren. Maar,… denk ook aan

de innerlijke mens en zorg dat de buik ook gevuld wordt.

Dit kan met heerlijke gerechten van de HOUTSKOOL BBQ van PIERRE.

Kies uit een broodje met Kroon worst (bereidt met Kroon Tripel bier), een broodje met

a la minute gerookte zalm (waar vind je dit nog?) of een broodje van KNORRETJE,

vers gesneden vlees van langzaam gegaard speenvarken aan het spit.

Het enige wat nu nog rest is genieten van de Live Muziek met JEELZ en

een danspasje mag gewoon hoor!!!

IEDEREEN VEEL PLEZIER, TEAM DE KROON

=   =   =   =  =   =   =   =  =   =   =   =  =   =   =   =  =   =   =   =  =   =   =   =  =   =   =   =  =   =   =   = 

__________________________________________________________________________________________________________

Wat gebeurt er op dit "WINTEREVENEMENT"??

Vanaf 14.00 uur is de tent open en kan je al genieten van heerlijke dingen.

_____________________________________________________________________________________________________

Zo draait er op de HOUTSKOOL BBQ een SPEENVARKEN. Pierre zal dit met passie bereiden en snijdt graag een stuk voor je af. Natuurlijk ontbreek ook het BROODJE KROON WORST niet. 

Voor de kids is er zelfs een GRATIS VERSNAPERING!!

Zoek een tafeltje in de tent of in onze serre en geniet ervan, misschien eerst even een biertje halen.

_____________________________________________________________________________________________________

Natuurlijk moeten we ook spoelen. Kom naar de tent waar je vele bieren kan proeven. Uit de TAP stroomt oa BRAND DUBBELBOCKBIER , 1 jaar extra gerijpt dus ook extra lekker :)

Dit jaar hebben we van de fles vele bieren buiten onze bierkaart om.

Misschien is het wel zo verstandig om een chauffeur te regelen :)

_____________________________________________________________________________________________________

Vandaag bestaat het evenement uit 3 onderdelen. BBQ / BIER en voor de gezellige sfeer MUZIEK!! Om deze ambiance compleet te maken hoort hier natuurlijk GEZELLIGHEID bij en de dames van JEELZ kunnen dit als de beste. Na een lekker broodje, paar proefbiertjes en wat muzieknoten weten we zeker dat de voetjes van de vloer gaan!!!

_____________________________________________________________________________________________________

En hoe werkt het dan?

* Voor de BIERPROEVERIJ koop je een proefglaasje met 5 muntjes erin voor € 15,00 (je kan dus 5 biertjes gaan proeven en het glaasje mag je meenemen)

* Voor de BBQ heb je ook muntjes nodig, 3 per broodje. Keuze uit broodje speenvarken, broodje Kroonworst en broodje warme zalm.

* Breng je het glaasje terug ontvang je € 2,00

* 1 extra biermuntje € 2,50 en 10 biermuntjes voor € 22,00

_____________________________________________________________________________________________________

Aan het einde van de zondagmiddag

IS DE KEEL GESMEERD & DE BUIK WEER ROND 

(nog even niet aan de maandagochtend denken!)

____________________________________________________________________________________________________

Hotel Café Restaurant De Kroon

_____________________________________________________________________________________________________

Hotel Café Restaurant De Kroon
link naar MTB Website

__________________________________________________________________________________________________________

MOUNTAINBIKE ROUTE NOORD-BEVELAND