Boek nu

Omgeving / Fietsen / Wandelen

Boek nu

aankomst
vertrek

Eens rustig ons eiland verkennen?

 

Noord-Beveland, de ideale locatie om Zeeland te ontdekken.

Wilt u meer info over ons Eindeloos Eiland Noord-Beveland? Wat kunnen we gaan doen, wat is er te zien, waar verhuren ze fietsen en scooters, is er live muziek, kunnen we waterskieen, waar kunnen we naar het strand,... Het antwoord op deze vragen vindt u op de VISIT NOORD-BEVELAND WEBSITE.

WEBSITE NOORD-BEVELAND

BEKIJK DE PROMOTIEFILM VAN NOORD-BEVELAND

Wissenkerke

Na bedijking van de polder is halverwege de 17e eeuw het dorp Wissenkerke ontstaan. Een van de twee molens in Wissenkerke,  genaamd ‘de Onderneming’, vermaalt het graan nog op natuurlijke kracht. De indrukwekkende molen is van verre al te zien. 
Wissenkerke wordt ook wel het hart van Noord-Beveland genoemd, omdat hier het gemeentehuis is gevestigd.
Nog een topper op het dorp is het openlucht zwembad “Het Wissebad”. Dit is geopend van mei tot september. Een zwembad voor iedereen, van een ondiep bad tot startblokken om vanaf te duiken. Wilt u rustig genieten van het zonnetje, kan natuurlijk ook op de groene ligweide.
Er liggen kilometers wandel- en fietspaden klaar om u de mooiste plekjes van Zeeland te laten zien. Het afwisselende Zeeuwse landschap leent zich er goed voor om op verkenningstocht te gaan. Stippel met het fiets-wandelknooppuntennetwerk de ideale route uit of kies voor een van de themaroutes, bijvoorbeeld die van de ‘zilte zaligheden’. Ontdek de unieke natuur, de pittoreske dorpjes in de buurt, rustige boerenlandpaden of het waanzinnig brede strand. Vooral bij eb heeft u hier de ruimte.

Bepaal uw eigen fiets - of wandelroute op Noord-Beveland

Noord-Beveland is een Eindeloos Eiland en bestaat uit 6 dorpen. Het eiland heeft ongeveer 50km kust. Daarbij heeft het eindeloze vergezichten over het landschap, maar ook over de omliggende wateren. Let vooral op de prachtige luchten.

Het Nationaal Park “Oosterschelde” (met de beroemde Oosterscheldekering en de Zeelandbrug) en Noordzee en Veerse Meer zijn wateren van formaat. Op de mountainbike-fiets-wandelroutes ontdek je al dit mooist van Noord-Beveland.

Met deze kaartjes kunt u alvast een mooie route bepalen voor een wandeling of een fietstocht. U kunt zelf de afstand bereken. De rode cijfers is de afstand tussen de cijfers. 

Wij wensen u al veel plezier met de voorbereiding van uw bezoek aan Hotel Café Restaurant De Kroon te Wissenkerke op Noord-Beveland.

Hotel Café Restaurant De Kroon
Hotel Café Restaurant De Kroon
Hotel Café Restaurant De Kroon
Bekijk de MTB Noord-Beveland website

Nationaal park De Oosterschelde

Op steenworp afstand Wissenkerke

De Oosterschelde is het grootste en natste nationaal park van Nederland. Het is een wereld van getij, wind en vooral water, veel water. Door het getij is het landschap altijd anders.
 
Bij eb zie je de platen en slikken, bij vloed is het een spel van wind en water. Onder water een prachtig kleurige wereld. Let goed op want er zijn zeehondjes en bruinvissen te spotten.
 
Achter de dijken herinneringen aan het leven van de Zeeuwen met de zee in de vorm van karrevelden, inlagen en kreekgebieden. Bekijkt u graag de de bijzondere (trek)vogels? Dan komt u in de vogelkijkhutten zeker aan uw trekken.

Op de site www.np-oosterschelde.nl vindt u allerlei activiteiten. Samen met het gezin een rondvaart over de Oosterschelde, maar ook een stoere kajaktocht bij de Oesterput is aan te raden.

Wilt u meer weten over het prachtige Nationaal Park Oosterschelde? Na een cursus gastheerschap proberen wij antwoord te geven op uw vragen. Lukt dit niet dan zoeken we het samen op!
 

Geniet hier al van de mooie filmbeelden van ons Nationaal Park Oosterschelde

Hotel Café Restaurant De Kroon

Wie kijkt er naar wie??

Klik op de onderstaande link en u wordt meegenomen naar de vele natuurpunten, natuurbezienswaardigheden, natuur activiteiten,... langs, in en rondom Nationaal Park Oosterschelde. Wat trouwens het grootste nationale park van heel Nederland is.

ONTDEK HIER DE OOSTERSCHELDE ACTIVITEITEN

Zeeland

Wilt u meer van Zeeland zien of de grotere plaatsen bezoeken? Na 20 minuten rijden met de auto bereikt u al de mooie steden Middelburg met de vele monumenten, Vlissingen paraderen aan de boulevard, Veere met de Schotse huizen of Zierikzee beklim hier de stompe toren. Ook voor het bezoeken van het mondaine Domburg hoeft u niet ver te rijden. Van oudsher kwamen hier de rijken vakantie vieren en dat is nog goed te zien aan de statige villa’s en grote landhuizen pal aan de duinrand. Maar deze waterrijke provincie biedt nog veel meer; wat dacht u van duiken in de Oosterschelde, watersport bedrijven op het Veerse Meer of een van de vele musea bezoeken? In Ouwerkerk leert u veel over de watersnoodramp, die Zeeland in 1953 teisterde. Sta verrast van de prachtige collectie van het Zeeuws museum in Middelburg. Beleef de 80-jarige oorlog aan de hand van wereldberoemde en unieke wandtapijten met zeeslagen uit de 16e eeuw.

Hotel Café Restaurant De Kroon