Boek nu

Verenigingen

Boek nu

aankomst
vertrek

Biljarten

In hotel café restaurant De Kroon draait niet alles om eten en drinken, maar ook om verenigingen. Zo zijn wij het clublokaal van Biljartvereniging Ons Genoegen.

Deze club bestaat uit 2 teams, één speelt voor de KNBB C3 en de ander voor de KNBB C2. Beide teams vertonen met regelmaat hun biljart kunsten op dinsdag en donderdag. Altijd weer gezellig om dit te aanschouwen.

Hotel Café Restaurant De Kroon

Tourclub

Een andere zeer actieve vereniging is Tourclub De Kroon, opgericht in 1985. De oprichting is tot stand gekomen aan de bar van HCR De Kroon te Wissenkerke, waar op een zaterdagavond door Peter de Looff het idee werd geopperd om maar eens een fietsclub op te richten. Na de eerste rit werden al snel meerdere enthousiaste fietsers gevonden en groeide de club vrij snel naar ca. 25 leden. Er werd gezocht naar sponsors om zo het clubtenue te kunnen betalen. Een aantal sponsors werd bereid gevonden om de club de komende jaren financieel te steunen.

Er werden meer en meer activiteiten ontplooid, zoals; een fietsweekend naar Limburg, fietsen op rollen tijdens de jaarvergadering, verschillende toertochten in en buiten Zeeland. Enkele leden reden zelfs een paar keer Maastricht – Den Helder. Ook leveren een aantal leden van de tourclub een bijdrage aan de jaarlijks te verrijden Ronde van Noord-Beveland, een heuse klassieker voor vrije renners, over een afstand van ruim 100 kilometer, met start en finish te Wissenkerke. Aan het eind van elk seizoen worden de krachten nog eens gemeten middels een individuele tijdrit over een afstand van ca. 35 kilometer.

Clubritten

Het seizoen loopt van maart tot november.
Vertrek vanuit HCR De Kroon te Wissenkerke.

Er wordt gereden op:

* zondag  begin maart om 10.00uur vanaf 1 april om 9:00uur 

* Donderdagavond om 18.45 uur vanaf eind maart tot medio september.

* Op Dinsdagmorgen om 09:00 uur, proberen het hele jaar door te fietsen. Dit is voor de leden die al kunnen genieten van het  pensioen, of in ploegendiensten werken. Het gemiddelde op deze ochtend ligt lager dan op de donderdagavond en zondagmorgen.     Natuurlijk ben je bij elk tijdstip welkom om eens mee te rijden en de sfeer te proeven (ook nadien aan de bar:)           

Hotel Café Restaurant De Kroon