contactformulier De Kroon kamer reserveren tafel reserveren

Geschiedenis

De Kroon rond 1900


Originele afbeelding
Iets meer over de geschiedenis van HCR de Kroon:

Op het dorp zelf kunt u genieten van een rustieke sfeer, wandel door het dorp en bekijk de mooie molen, de oude panden of sta eens stil bij de waterpomp midden in de Voorstraat, welke in vroegere jaren voor het drinkwater zorgde van zowel de inwoners als van de paarden.

”De Kroon” staat al jarenlang (al meer dan een eeuw) garant voor een gastvrije ontvangst. Dit was al zo bij de familie Wolf (begin 1900) die de marskramers, handelaren en reizigers ontvingen met een versnapering, of een klein hapje. Ook de paarden en wagens konden hier gestald worden.

Na deze familie kwamen de volgende families in HCR de Kroon:
Fam. Priester, Fam. Verburg, Fam. Korstanje.

In deze jaren groeide het bedrijf uit tot een kleine eetgelegenheid en pension.

Originele afbeelding

De Kroon rond 1960Verder stond de Kroon ook centraal voor de dorpsactiviteiten, te denken aan: muziekuitvoering, toneelvoorstelling, filmmiddag, e.d. In 1975 kwam de Fam. Zwijnenburg in de Kroon, en die had grootse plannen. Zo werd de zaak geheel verbouwd tot een gezellig en warm café en restaurant, maar ook de hotelkamers werden aangepast.

Originele afbeelding
Want vanaf deze tijd kwam ook het toerisme op Noord-Beveland op gang. Hierdoor werd de kleine eetgelegenheid steeds uitgebreider, en groeide uit tot een waar restaurant wat bij velen in de omtrek bekend werd. De toerist had de weg naar Wissenkerke gevonden, niet alleen voor de maaltijd of een overnachting, maar ook voor een gezellig drankje op het terras, of aan de bar tussen de dorpsbewoners.

Opvolger van Fam. Zwijnenburg is Fam. de Looff, welke op dezelfde voet verder gaat. Op dit moment wordt de Kroon uitgebaat door Peter & Marianne de Looff, en John & Marloes Baaij.

De laatste grote verbouwing heeft plaatsgevonden in 2001, het hele hotel is vervangen voor nieuwbouw, waardoor we nu beschikken over een hotelaccommodatie met 11 kamers, alle modern en comfortabel ingericht. Door deze verbouwing kunnen wij de gasten nu ook een aparte (vergader)ruimte aanbieden tot 30 personen.

Zoals u heeft kunnen lezen is er in de Kroon door de jaren heen veel veranderd, echter de gastvrijheid staat nog steeds hoog in het vaandel.
De Kroon is het adres voor een lekker drankje, een gezellig diner,een goede overnachting en een prettige sfeer.

Originele afbeelding
  Druk artikel af Verstuur artikel

Bladeren door de artikelen